Normal_leraar_docent_juf_hoogleraar

Op maandag 6 maart reikt minister Bussemaker van Onderwijs een Comenius Teaching Fellow-beurs uit aan tien docenten uit het hoger onderwijs. Met de beurs van 50.000,-  euro per persoon kunnen de docenten hun visie en plannen voor onderwijsvernieuwing in het hoger onderwijs waarmaken. De tien projecten die dit jaar starten zijn gericht op het bevorderen van gelijke kansen voor alle studenten in het hoger onderwijs. Dit melden Rijksoverheid en het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).

Het Comeniusprogramma biedt beurzen voor onderwijsinnovatieprojecten. Onderwijsprofessionals met minstens twee jaar onderwijservaring aan een hogeschool of universiteit kunnen in aanmerking komen voor de Teaching Fellow-beurs. Met deze beurs kunnen zij verbeteringen doorvoeren in de context van een opleidingsonderdeel, zoals een cursus of leerlijn.

Voor 2017 kwamen initiatieven in aanmerking die aansluiten bij het thema Gelijke kansen in het (hoger) onderwijs voor studenten met diverse sociaaleconomische en etnische achtergronden. De komende jaren zal het beurzenprogramma verder worden uitgebreid. Zo zullen in 2018 naar verwachting zo'n vijftig Teaching Felllows-beurzen worden uitgereikt.

Meer informatie over het Comeniusprogramma op www.nro.nl/comenius.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids