Logo_vo2020-logo

Vanaf 2 februari zullen opnieuw diverse regiobijeenkomsten van het VO2020 congres plaatsvinden. Tijdens de komende tour staat vooral de vraag centraal hoe scholen werken aan de eigen onderwijsambities voor de toekomst. De nadruk ligt op twee doelen uit het sectorakkoord voor voortgezet onderwijs: 'de leerling centraal' en 'eigentijds onderwijs, eigentijdse voorzieningen'. Schoolleiders en bestuurders van middelbare scholen kunnen zich vanaf nu aanmelden voor een bijeenkomst in hun regio. Dit meldt de VO Raad. 

Veel middelbare scholen werken nu aan de uitvoering van de ambities uit het sectorakkoord. Vooral de onderwerpen flexibel onderwijs en ict-ondersteund maatwerk zijn voor de scholen belangrijke punten. De VO Raad merkt dat veel schoolbesturen behoefte hebben aan uitwisseling met andere scholen om te kijken wat wel en wat niet werkt. De raad wil tijdens de komende tour dan de ruimte bieden voor het delen van ervaringen en ideeën. Op de bijeenkomsten zullen voorbeelden uit de betreffende regio besproken worden om schoolleiders de gelegenheid te geven de mogelijkheden met elkaar te onderzoeken.

Aanmelden
De bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met de regiobesturen. Ze vinden plaats op: 

2 februari in de regio Zuid (Roermond)
3 februari in de regio West (Rotterdam)
4 februari in de regio Midden (Nijkerk)
9 februari in de regio Amsterdam (Amsterdam)
12 februari in de regio Noordwest (Heemstede)
2 maart in de regio Zuidwest (Roosendaal)
4 maart in de regio Oost (Doetinchem)
12 maart in de regio Noord (Meppel)

Klik op een van bovenstaande links om u aan te melden voor de bijeenkomst in uw regio. U vindt hier ook meer informatie over het programma, de tijden en de specifieke locatie.

© Nationale Onderwijsgids