Hangar musical Soldaat van Oranje beschikbaar voor coronaproof onderwijs

Theaterhangaar Events in Katwijk staat er voor open om scholieren of studenten te ontvangen voor onderwijsdoeleinden. De VO-raad pleit er donderdag voor dat middelbare scholen extra ruimten kunnen huren voor coronaproof onderwijs op anderhalve meter, zodat niet alle lessen online hoeven te zijn. In de TheaterHangaar was vele jaren de musical Soldaat van Oranje te zien, tot corona vorig jaar een einde maakte aan de voorstellingen. Ook een tweede hangar op het terrein staat leeg en biedt nog eens 2500 vierkante meter ruimte voor lessen.

"We zitten op hooguit tien minuten rijden van veel scholen en universiteitsgebouwen en staan zeker open voor het beschikbaar stellen van onze locaties", zegt directeur Harry de Bruin. In juli vorig jaar konden veel basisscholen uit de regio volgens hem al in de hangars terecht voor de eindejaarmusicals van groep 8. "Met de juiste vergunning en inachtneming van de coronaregels is de veiligheid hier gegarandeerd en we hebben ruimte genoeg om scholieren of studenten toch samen te laten komen. We willen en kunnen dat graag faciliteren", aldus De Bruin.

Soldaat van Oranje zal voorlopig niet te zien zijn in de TheaterHangaar. De musical keert pas weer terug als de situatie rond het coronavirus stabiel is. Het telkens opstarten en weer stilleggen van de productie en het omboeken van tickets was niet langer vol te houden.

Door: ANP