Normal_brewer-in-apron-holds-glass-of-beer-2022-01-07-19-49-04-utc__1_

Alcoholvrije dranken maken een flinke opmars op de menukaart in de Nederlandse horeca. Het past binnen de ontwikkeling waarbij de consument vraagt om gezonde alternatieven op het bord én in het glas. WTOL Academy start daarom in samenwerking met SVH als eerste particuliere opleider een cursus over 0.0% drinks. Om zo mensen die werkzaam zijn in de horeca en retail op te leiden tot specialisten op het gebied van alcoholvrije wijnen, bieren, cocktails en meer. Dit meldt SVH.

De online training is op dit moment in het Engels te volgen. Vanaf juli 2023 start ook een training in het Nederlands en volgen er praktijkdagen. Tijdens een speciale paneldiscussie met kenners en genodigden uit het vak werd de opleiding dinsdag 25 april gelanceerd bij SVH. Via een interactieve quiz konden aanwezigen realtime hun voorkeur aangeven voor de nieuwe naam van de opleiding. De meeste stemmen gingen uiteindelijk naar The Power of Zero 0.0% - For the world to see - Alcohol Free.

Leer alles over 0.0

De opleiding is bedoeld voor iedereen in de hospitality en retail branche die zich bezighoudt met onderwerpen als 0.0% wijn, bier en mocktails. Ook de sales, marketing, presentatie en promotie er omheen komt volop aan bod. Er worden tips en tricks gegeven hoe je dat het beste aanpakt.

Vooral onder de jongste generatie van net 18+ is een ontwikkeling gaande in het drinkgedrag. Waar 60 procent van de 60-plussers in Nederland dagelijks alcohol drinkt, is dat bij jongeren onder de 25 jaar 5 procent per dag. Onder die laatste groep zit ook een groot deel die principieel niet drinkt, omdat men weet dat het slecht kan zijn voor de gezondheid.

Door: Nationale Onderwijsgids