KNAW-webinar: wie beschermt academische vrijheid?

De KNAW wil via discussies het gesprek over academische vrijheid aanjagen, zoals zij heeft aangekondigd in het recent verschenen rapport Academische vrijheid in Nederland. Op 24 juni vindt in dat kader een webinar plaats over intimidatie van wetenschappers:wie beschermt academische vrijheid? Dit meldt de KNAW.

De druk op wetenschappers, bijvoorbeeld op sociale media, kan hoog oplopen als hun resultaten een deel van het publiek niet bevallen. Hoe kunnen wetenschappers onder dergelijke druk en intimidatie hun vrijheid bewaren en zichzelf niet censureren?
 
Wat voor dynamiek zit er tussen online en offline intimidatie? Wat is hierin de taak van de instellingen en voor wetenschappers onderling? En wat kan de wetenschap leren van de journalistiek, waar men al langer werkt aan oplossingen voor (online) intimidatie? Deze vragen komen aan de orde in dit webinar.
 
De KNAW wil met deze en andere discussies het gesprek over academische vrijheid aanjagen, zoals zij heeft aangekondigd in het recent verschenen rapport Academische vrijheid in Nederland.
 
Het webinar vindt plaats op donderdag 24 juni 2021, van 19.30 tot 21.00 uur via Zoom.
 
Door: Nationale Onderwijsgids