DUO organiseert gratis webinar voor aankomende studenten

Voordat je begint aan een nieuwe opleiding moeten er eerst heel wat zaken geregeld worden. Een van die zaken en daarmee ook misschien wel de belangrijkste is studiefinanciering. Hierover ontstaan nog altijd vragen en onduidelijkheden bij (aankomende) studenten. Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) organiseert daarom een gratis webinar 'Studiefinanciering Hoger Onderwijs’. Deze webinar zal donderdag 14 maart plaatsvinden, aldus Gooise Meren Nieuws.

De jongeren die na de zomer starten aan hun nieuwe hbo- of universitaire studie zullen tijdens deze onlinepresentatie uitleg krijgen. Over wat er allemaal geregeld moet worden met betrekking tot studiefinanciering. Er zullen tijdens deze presentatie verschillende vragen worden behandeld, waaronder: Wat kun je aanvragen, hoe werkt een studentenreisproduct en wanneer kan dit allemaal worden aangevraagd? DUO zal dit allemaal gaan behandelen op donderdag 14 maart om 19.30 uur. 

In deze webinair van zo’n dertig minuten leggen experts van DUO verschillende zaken uit aan de aankomende studenten. Zo zal er worden uitgelegd hoe studiefinanciering werkt, waar je als student recht op hebt, wat je moet terugbetalen en wat je als een gift kan zien. En tot slot, ook niet onbelangrijk, hoe vraag je een studentenreisproduct aan? Er wordt tijdens dit webinar veel informatie op je afgevuurd, daarom is er aansluitend op de presentatie van de experts ook nog alle ruimte om vragen te stellen.

Het aanmelden voor deze informatieve presentatie kan hier. Er zijn in het verleden ook al webinairs geweest over dit onderwerp, die zijn ook allemaal terug te kijken via de bovenstaande link. Deze webinar is dus alleen voor hbo- en universitaire studenten. Voor de mbo-studenten zal er in mei van dit jaar nog een webinar plaatsvinden.

Door: Nationale Onderwijsgids/Parris Fokkema