NBD Biblion neemt educatief online platform SkillsDojo over

SkillsDojo, een openbaar platform met op video gebaseerde lessen rondom technologie, mediawijsheid en 21e -eeuwse vaardigheden, gaat vanaf 1 januari 2021 onderdeel uitmaken van NBD Biblion. Hiermee breidt NBD Biblion haar dienstenpakket voor openbare bibliotheken en mediatheken uit. Dit meldt NBD Biblion. 

De overname is een logische stap voor NBD Biblion, aangezien het naar eigen zeggen een vervolg is op een vruchtbare samenwerking. SkillsDojo wil alle kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier uitvoerig voorbereiden op een digitaliserende wereld. NBD Biblion ondersteunt bevordering van lezen en digitale geletterdheid door het leveren van diensten aan bibliotheken en mediatheken, en heeft de ambitie om door te groeien in de onderwijsmarkt. SkillsDojo biedt NBD Biblion ook de kans om bestaande diensten zoals de databanken LiteRom en Uittrekselbank te verrijken met nieuwe digitale (video) content, zodat ze nog aantrekkelijker worden voor scholieren. Met SkillsDojo haalt NBD Biblion hiervoor de kennis en vaardigheden in huis.

Bevlogenheid

Nina Nannini, Algemeen Directeur van NBD Biblion is blij met deze volgende stap: “Het is bewonderenswaardig hoeveel energie scholieren krijgen van de technische missies van SkillsDojo op scholen. De educatieve achtergrond en digitale (video) vaardigheden zijn een aanwinst voor onze organisatie. De bevlogenheid van SkillsDojo past bovendien heel erg bij de missie van NBD Biblion om kennis en informatie toegankelijk te maken voor iedereen”.

Door: Nationale Onderwijsgids