Logo_logo-1

Welke jongere leest boeken en welke niet? Hoe kun je de taalontwikkeling van kinderen thuis stimuleren? Wat motiveert jongeren om een boek te lezen? Deze en nog veel meer vragen krijgen een antwoord tijdens het Tel mee met Taal Festival op maandag 19 november in Amsterdam. Dit meldt het ministerie van Onderwijs.

Presentatoren Jos Niels (zelf ex-laaggeletterd) en Esther van den Voort (moderator en comedian) testen om te beginnen de kennis van de aanwezigen over de leefwereld van de doelgroep. Daarna introduceren zijn verschillende sprekers, waaronder Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen en organisatiepsycholoog Anke Siegers . Zij zullen hun visie op de aanpak van laaggeletterdheid delen. Ook worden een film en interviews getoond die goede voorbeelden laten zien uit het klaslokaal, de schuldhulpverlening, en de wijk. Het geheel wordt omlijst door diverse kunstvormen.

Festival stijl

Na de lunch start het middagprogramma. Dit jaar is dat in de stijl van een festival. Alle vijftien zalen van theater De Meervaart worden benut voor bijna vijfitg verschillende presentaties, TED talks, workshops en debatten over diverse onderwerpen. Op de dag zelf beslist de deelnemer welke sessies ze willen bijwonen. En netwerken kan de hele dag, op het speciaal ingerichte netwerkplein.

Aanmelden

Je kunt je vanaf nu aanmelden voor het Tel mee met Taal festival. Deelname kost niets, maar dat betekent niet dat het organiseren van dit evenement gratis is. De organisatie wil voedselverspilling en lege plekken in de zaal graag voorkomen en vraagt deelnemers zich per e-mail (registratie@spitz.nu) af te melden wanneer zij onverhoopt toch verhinderd zijn. Dit kan tot 48 uur van te voren. Aanmelden voor het festival kan via www.telmeemettaalfestival.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids