Normal_logo-jaarcongres2016

Op vrijdag 2 november 2018 vindt het jaarcongres van Impuls & Woortblind plaats in Nijkerk, met als thema ‘Neurodiversiteit in Leren en Werken’. Tijdens dit congres komen concepten én praktische handvatten aan bod die meer inzicht geven in de neurodiversiteit bij studenten of werknemers. Dit meldt vereniging Impuls & Woortblind.

Neurodiversiteit herkennen en benutten betekent minder uitval en een optimaal leer- en werkresultaat. Zowel in het reguliere- en vakonderwijs als bij bedrijfsopleidingen blijkt het soms lastig om voldoende in te spelen op de diversiteit van studenten. Ook op de werkvloer hebben mensen soms een eigen gebruiksaanwijzing om hun talenten optimaal te kunnen inzetten.

Winst in het onderwijs en op werkvloer

Rekening houden met deze neurodiversiteit voorkomt onnodig verzuim en uitval. Een optimale match kan zelfs veel voordeel opleveren voor alle partijen. Problemen die bij een mismatch ontstaan, zoals veel verzuim, burn-out of depressie, komen pas te laat onder de aandacht van bedrijfsartsen en decanen. In het onderwijs blijft het leerresultaat achter bij de mogelijkheden, terwijl de opleiding graag iederéén de mogelijkheid biedt om met plezier een goed scholingsresultaat te behalen. Werkgevers en werknemers zijn erbij gebaat de werkkracht van mensen optimaal te benutten. Dit bespaart kosten en levert arbeidsvreugde op.

programma

Het congres biedt een gevarieerd aanbod van plenaire activiteiten en workshops verzorgd door vooraanstaande professionals uit het middelbaar, hoger en wetenschappelijk onderwijs. Daarnaast ook uit de sector van beroepsopleidingen en de beroepspraktijk van (jong)volwassenen met dyslexie, ad(h)d, autisme en hoogbegaafdheid. Zo zijn er de presentaties ‘Neurodiversiteit vanuit evolutionair perspectief’ door van Prof. Witte Hoogendijk, Erasmus MC. en ‘Arbeid als medicijn’ door psychiater en bedrijfskundige Ard van Oosten.

Het congres is bedoeld voor managers/leidinggevenden, opleidingsmanagers en HR- professionals binnen bedrijven, aanbieders van mbo, hbo en wo, bedrijfsopleidingen, gemeenten, studentendecanen, zorgcoördinatoren, bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en arbo-artsen.

Meer informatie over het programma en aanmelden via www.impulsenwoortblind.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids