Normal_rotterdam__erasmusbrug

Op vrijdagavond 28 september en zaterdag 29 september organiseert de 105-jarige Erasmus Universiteit het Science Hotel/Science Open, een festival vol wetenschap, muziek en kunst. Onder het lustrummotto ‘Science Meets City’ kan iedereen in gesprek gaan met wetenschappers en kennismaken met de Erasmus Universiteit. Dit meldt de Erasmus Universiteit.

Het wetenschapsfestival wordt op vrijdagavond 28 september gehouden in het Nhow Hotel aan de Wilhelminakade en op zaterdag 29 september op campus Woudestein: twee mogelijkheden om kennis te maken met de wetenschappers van de Erasmus Universiteit en hun verhalen.
 
Tijdens het wetenschapsfestival Science Hotel/Science Open gaan wetenschappers van de Erasmus Universiteit Rotterdam en kunstenaars uit de stad in gesprek met het publiek. Zij vertellen over hun projecten en vragen het publiek hun vragen en ideeën te delen. Wetenschap maak je samen, is het uitgangspunt, met de stad als verbinding. Een interactieve avond dus, met spannende ontmoetingen tussen de wetenschap en de stad.
 
Op het programma van Science Hotel/Science Open staan minicolleges, workshops, experimenten, tests, demonstraties en rondleidingen. Alles heeft een link met de stad. Zaterdag zijn er, naast de ontmoetingen met de wetenschappers, ook kunstrondleidingen over campus Woudestein. Voor kinderen zijn er zaterdag onder meer voorstellingen en over jongleren en de wetenschap daarachter.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids