Normal_rainbow-flag-2021-09-24-03-55-16-utc__1_

De Hanzehogeschool in Groningen heeft besloten om de samenwerking met het ondernemerschapscentrum de Uganda Christian University (UCU) voor nu te beëindigen. De buitenlandse school was één van de lustrumdoelen van de organisatie. De verscherping van een anti LHBTQ+ wet in Uganda heeft ervoor gezorgd dat de inzet van UCU niet meer past bij het lustrum van de hogeschool, die opereert met uitganspunten van diversiteit en inclusie. Dit meldt Hanzehogeschool Groningen.

In Uganda zijn er de afgelopen weken veel veranderingen geweest, waaronder de verscherping van de anti LHBTQ+ wetgeving. De Nederlandse overheid heeft aan de hand hiervan beslissingen genomen over de samenwerking met Uganda. Ook de Hanzehogeschool heeft besloten om de samenwerking voor nu stop te zetten. Activiteiten die gepland waren, zoals de Summerschool en de medewerkersreis, zullen niet meer plaatsvinden.

Gesprekken

De school houdt de komende de tijd de situatie en ontwikkelingen in het land in de gaten. Ook zijn ze nog in gesprek met de UCU. De Hanze gelooft dat gesprekken rondom internationale samenwerking belangrijk blijven, vooral in situaties waarin hun waarden niet of onvoldoende overeenkomen met die van hun partners.

Door: Nationale Onderwijsgids / Marian van Reesch