Rijksuniversiteit Groningen viert in mei haar 410-jarig bestaan met groot lustrum

De Rijksuniversiteit Groningen viert van 21 - 25 mei haar 410-jarige verjaardag met een groots lustrum. De viering bestaat uit een prachtig gevarieerd programma met als centraal thema Making Connections. Het lustrumbureau biedt  een divers programma aan, gericht op jong en oud, voor en door studenten en medewerkers en in samenwerking met onze partners en relaties in de regio en daarbuiten. Het lustrum is bij uitstek een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten, te verbinden en samen feest te vieren. Dat meldt de Rijksuniversiteit Groningen.

Het Lustrumthema Making Connections is tevens het thema van het Strategisch Plan van de RUG. Centraal hierin staat het onderhouden van bestaande en het leggen van nieuwe verbindingen. Verbinding met en tussen talenten, met kennispartners, maatschappelijke partijen, bedrijven; met de regio en de rest van de wereld. En vooral ook: interne verbinding over de verschillende disciplines heen. 

Lustrum 

Het lustrum is een uitgelezen moment om hier extra invulling aan te geven. Met activiteiten zoals een bakwedstrijd, een vintagemarkt, een pubquiz, een feest, en daarnaast op zaterdag een alumnidag. Op zaterdag vindt ook het publieksevenement plaats in het Academiegebouw en in de Universiteitsbibliotheek met o.a. Tik Tok Tammo, Klaas van Berkel en rondleidingen in ons monumentale gebouw. Op woensdag tijdens het Festival der Verwondering in de Stadsschouwburg laten we onze wetenschappelijke bijdrage aan de maatschappij in volle glorie zien. Ga naar de lustrumwebsite voor het volledige programma en de kaartverkoop.

Activiteiten voor studenten 

Het lustrum biedt activiteiten voor onze studenten, medewerkers, stadjers, ommelanders en alumni. Zo brengt het lustrum ter ere van de 410e verjaardag mensen dichter bij elkaar.

Door: Nationale Onderwijsgids