Normal_spaarvarken_spaarpot_sparen_geld_pensioen
Koningin Máxima spreekt donderdagochtend 21 juni op het symposium ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van het platform Wijzer in geldzaken in de Ridderzaal in Den Haag. Samen met minister van Financiën Wopke Hoekstra en andere aanwezigen blikt zij terug op de inspanningen van het platform de afgelopen tien jaar en kijkt ze vooruit naar hoe de financiële redzaamheid van kinderen en volwassenen in de toekomst nog verder kan worden vergroot. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.
De activiteiten van platform Wijzer in geldzaken begonnen in 2008 met de lancering van het strategisch actieplan. Voorbeelden zijn de Pensioen3daagse en de jaarlijks terugkerende Week van het geld. Het thema van 2018 was ‘Wanneer ben je rijk’. Tijdens de Week van het geld worden er op basisscholen in heel Nederland ruim 5.000 gastlessen en workshops gegeven over omgaan met geld. Daarnaast ontvangen alle basisscholen een speciale 'Week van het geldkrant'. 
 
Het symposium op 21 juni heeft als thema ‘Wijzer in geldzaken, missie volbracht?’. De laatste wetenschappelijke en praktische inzichten worden gedeeld met betrokken instellingen en partnerorganisaties. Zo spreken onder meer Eveline Crone, hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden, dr. Raymond Montizaan, onderzoeker bij het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt van de Universiteit Maastricht en Martijn Aslander, stand-up filosoof.
 
Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. Vanuit deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid, en voorlichtings- en consumentenorganisaties samenwerken aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids