Normal_spaarvarken_spaarpot_sparen_geld_pensioen

Deze week vindt weer de Week van het geld plaats. Van 12 tot en met 16 maart krijgen leerlingen extra les in hoe ze moeten omgaan met geld. Het thema van de Week van het geld 2018 is ‘Wanneer ben je rijk’. Dit meldt Wijzer in geldzaken.

Tijdens de Week van het geld worden er op basisscholen in heel Nederland ruim 5.000 gastlessen en workshops gegeven over omgaan met geld. Daarnaast ontvangen alle basisscholen een speciale 'Week van het geldkrant'. 
 
Het doel van de themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Thuis en in de klas. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfstandigheid op volwassen leeftijd. Alle activiteiten tijdens de Week van het geld 2018 zijn te vinden op www.weekvanhetgeld.nl.
 
Samen met partnerorganisaties zet Wijzer in geldzaken zich in om ook buiten de Week van het geld financiële vaardigheden op te nemen in het onderwijscurriculum. Zo zijn er lespakketten ontwikkeld voor groep 1 tot en met 8. Bij elk pakket horen ouderbladen, die ouders helpen bij de financiële opvoeding van hun kinderen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids