Normal_geld__kluis__sparen
Koningin Máxima houdt op dinsdagochtend 5 maart in De Rijtuigenloods in Amersfoort een korte toespraak bij het jubileumsymposium ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Qredits-Microfinanciering Nederland. Sinds enkele jaren is de organisatie ook actief op mbo-scholen met het onderwijsprogramma ‘EigenBaas’. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst. 

Coachingstrajecten

Qredits heeft als landelijke non-profit kredietorganisatie in de afgelopen tien jaar aan 15.000 startende en bestaande ondernemers een zakelijke lening verstrekt. Het gaat in totaal om 300 miljoen euro. Naast kredietverlening ondersteunt de organisatie ondernemers bij het opzetten en doorgroeien van hun bedrijf. Dit gebeurt door de inzet van 600 ondernemerscoaches. Dit zijn vrijwilligers die zelf een ondernemersachtergrond hebben. De coachingstrajecten zijn een belangrijke factor voor het slagen van de ondernemers. Uit onderzoek van Qredits blijkt dat 90 procent van deze bedrijven na 3 jaar nog bestaat. 
 

Onderwijsprogramma ‘EigenBaas’

Ondernemers kunnen ook voor advies terecht bij de ‘Qredits Academy’ waar diverse trainingen en e-learningmodules worden aangeboden. Sinds enkele jaren is de organisatie ook actief op mbo-scholen met het onderwijsprogramma ‘EigenBaas’. Inmiddels hebben 5000 studenten dit programma gevolgd.
 
Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om ondernemerschap in Nederland te stimuleren. Daarbij richt het Comité zich op versterking van het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf. Qredits is tien jaar geleden opgericht op advies van het Comité (destijds de Raad voor Microfinanciering) om ondernemers te ondersteunen die via reguliere banken geen leningen konden aanvragen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids