Logo_download
Woensdagavond 11 april 2018 organiseert de Leerkrachtenclub van NEMO Science Museum een bijzondere inspiratieavond voor leerkrachten uit het basisonderwijs. Tijdens de eerste editie van Night at the Museum kunnen leerkrachten deelnemen aan verschillende workshops, lezingen en demonstraties, zoals een workshop onderzoekend leren, leuke proefjes voor in de klas of het maken van een mini-NEMO op school. Zo ontdekken ze hoe ze hun leerlingen spelenderwijs meer leren over wetenschap en technologie. Dit meldt NEMO.
Jaarlijks maken vele leerlingen via NEMO kennis met wetenschap en technologie. Per jaar bezoeken zo’n 90.000 scholieren en studenten NEMO Science Museum. Een veelvoud hiervan gaat via NEMO in de klas aan de slag. NEMO biedt diverse programma’s voor het onderwijs; lesmateriaal zoals de uitgebreide lesmethode Maakkunde, een leerkrachtenclub, speciale trainingen voor pabo-studenten en nascholing en conferenties voor leerkrachten. Het Science Learning Center van NEMO, het expertise centrum voor leren over wetenschap en technologie, ontwikkelt deze programma’s. Zie ook: www.nemosciencemuseum.nl/leerkrachten.
 
Night at the Museum vindt op woensdagavond 11 april plaats van 19.00 tot 22.00 uur. Tijdens de avond stellen leerkrachten zelf hun programma samen. Het programma is te vinden via www.nemosciencemuseum.nl/nightatthemuseum. De 1000 gratis kaarten voor de leerkrachten zijn uitverkocht. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids