Normal_vials-1781316__340

De komst van het wetenschappelijk educatiecentrum Science Drenthe in Hoogeveen gaat niet door. Verschillen in inzicht over geld en regie doen Science Drenthe, naar voorbeeld van Nemo in Amsterdam, de das om. Dit melden RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden.

Het wetenschappelijk educatiecentrum Science Drenthe was bedacht door Gert Kieft en Albert Weishaupt. Zij wilden in Hoogeveen een populair-wetenschappelijk centrum laten bouwen, naar voorbeeld van het succesvolle wetenschapsmuseum Nemo in Amsterdam. Kinderen kunnen daar snuffelen aan wetenschap en techniek.

In een verklaring op internet schrijft de gemeente Hoogeveen dat de realisatie van het educatiecentrum een 'aanzienlijke investering' is met bijbehorende  financiële risico's. “Voorwaarde bij een gezamenlijk vervolg is daarom dat de gemeente meer regie krijgt bij de realisatie. De initiatiefnemers delen dit perspectief niet, dat betekent dat er geen gezamenlijk vervolg komt”, aldus de gemeente.  In totaal zou er 12 miljoen euro nodig zijn om Science Drenthe op te zetten, waarbij uitgegaan werd van 85.000 tot 100.000 bezoekers per jaar.

De gemeente wil wel verder onderzoeken “hoe techniekonderwijs en bedrijfsleven beter geïntegreerd kunnen worden”. Want het wekken van interesse van kinderen en jongeren voor wetenschap en techniek is voor de toekomst van groot belang.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids