Normal_image003

Op woensdag 18 april 2018 organiseert Stichting School & Veiligheid de jaarlijkse conferentie voor contact- en vertrouwenspersonen in het primair onderwijs. Zowel beginnende als ervaren vertrouwenspersonen kunnen op deze dag kennis over het vertrouwenswerk bijspijkeren, de begeleiding van klagers verder professionaliseren en ervaringen uitwisselen met collega’s. Dit jaar staat de conferentie in het teken van psychologie in het vertrouwenswerk. Dit meldt Stichting School & Veiligheid.

Gastspreker dr. Andreas Wismeijer - psycholoog en docent aan Tilburg University en Visiting Associate Professor aan Nyenrode Business Universiteit – onthult tijdens de plenaire lezing de psychologische mechanismen van geheimhouding. Waarom en hoe houden mensen iets geheim? Wat zijn de voor- en nadelen van het hebben van geheimen? En wat is de invloed van geheimen in relatie tot jezelf, de klager, en anderen?
 
Na de lunchpauze volgen deelnemers twee workshops naar keuze. In de meeste workshops staan de psychologische aspecten die op het vertrouwenswerk van invloed zijn centraal. Daarnaast is er een aanbod speciaal voor beginnende contact- en vertrouwenspersonen die (nog) niet geschoold zijn of weinig ervaring hebben met klachtbehandeling. 
 
Deelnemers aan deze dag horen en ervaren hoe psychologische kennis helpt om inzicht te krijgen in het eigen handelen in relatie tot klagers en klachten. Met de opgedane kennis en ervaringen zijn contact- en vertrouwenspersonen in staat de begeleiding van klagers verder te professionaliseren.
 
De conferentie vindt plaats op woensdag 18 april van 9.30 tot 16.00 uur in Amersfoort. De kosten bedragen 249 euro per persoon, inclusief lunch en materialen. Inschrijven kan via het online inschrijfformulier.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids