Normal_studeren_student_boeken_lezen_cursus

Hoe komt het dat middelen voor om- en bijscholing kennelijk zo weinig worden gebruikt? Wiersma (VVD) vraagt minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om uitleg. Dit meldt de Tweede Kamer.

Scholingsgeld blijft op plank liggen, zo meldt De Telegraaf. De reserves van de cao-fondsen voor opleiding en ontwikkeling van werknemers zijn opgelopen tot meer dan 400 miljoen. Ook de beschikbare Europese subsidies om mensen langer te laten doorwerken, worden maar voor de helft gebruikt.

Het kan toch niet waar zijn dat scholingsgeld niet wordt gebruikt, zegt Wiersma. Hij wijst erop dat het vaak lastig is om geschikte kandidaten te vinden voor het groeiende aantal vacatures. Mensen moeten zich blijven ontwikkelen, betoogt de VVD-woordvoerder, zodat ze de juiste kwalificaties hebben voor de banen van morgen.

De minister overlegt met de sociale partners over het effectiever inzetten van geld voor om- en bijscholing op de werkvloer. Hij zal in een brief inzichtelijk maken waar het scholingsgeld precies naartoe gaat.