Normal_vrouwen__opleiding__college__cursus__hoger_onderwijs__hbo__uni

Op donderdag 23 november a.s. organiseert HAN Educatie in Nijmegen weer een collegetour. Deze keer is Luc Stevens, emeritus hoogleraar orthopedagogiek van de Universiteit van Utrecht, te gast. ‘Eerst het kind, dan de leerling’ is een lijfspreuk van Luc Stevens. Studenten van de lerarenopleidingen van de HAN vragen hem in deze Educatie Collegetour over zijn ervaringen én visie. Dit meldt de HAN.

Luc Stevens is momenteel directeur van het NIVOZ. Na zijn emeritaat als hoogleraar richtte hij met enkele geestverwanten het NIVOZ op, bij gebrek aan een onafhankelijke stem in het gesprek over onderwijs in Nederland. Het NIVOZ is een denktank, die via de takken onderzoek, opleiding en dialoog een veelvormige onderwijspraktijk als perspectief heeft en bij wil dragen aan het maatschappelijke gesprek over onderwijs. Sinds 2008 is hij hoogleraar aan de Open Universiteit. 
 
Studenten van de lerarenopleidingen van de HAN vragen hem in deze Educatie Collegetour over zijn ervaringen en visie. Hoe is hij gekomen tot de formulering van de psychologische basisbehoeften van leerlingen (relatie, autonomie en competentie)? Wat kan hij deze leraren in opleiding leren op het gebied van pedagogische tact, waarbij het volgens Stevens niet gaat om de competenties van de leraar, maar vooral om wie hij is?
 
Benieuwd naar Luc Stevens en zijn visie? Kom op donderdag 23 november naar deze tweede editie van HAN Educatie Collegetour. Aanmelden kan via het online aanmeldformulier. Wees er snel bij want vol is vol.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids