Aly Smelt-Medendorp is de nieuwe bestuurder van de HAN

Aly Smelt-Medendorp is benoemd tot lid van het College van Bestuur van HAN University of Applied Sciences. Zij volgt hiermee vanaf 1 september 2024 Bridget Kievits op, die enkele maanden geleden bekend maakte afscheid te nemen als bestuurder. Dat meldt de HAN.

Aly Smelt-Medendorp (1965) werkt sinds 2014 bij de HAN, eerst zes jaar als directeur van het Instituut voor Leraar en School en vanaf 2020 als directeur van de academie Educatie. Maar ook daarvoor – vanaf 1987 – was ze werkzaam in het hoger en in het voortgezet onderwijs. Smelt-Medendorp zet haar ervaring en expertise in het onderwijsveld ook op tal van plekken in buiten de HAN.

Master Management of Education 

Na de HEAO en de lerarenopleiding Bedrijfseconomie (eerste- en tweedegraads) heeft Aly Smelt-Medendorp in 2012 cum laude de master Management of Education afgerond. Ze heeft veel kennis van en ervaring met het leidinggeven aan grote veranderingen in organisaties, wat ze ook succesvol inzet bij de HAN. Eén van haar belangrijkste drijfveren daarbij is het bieden van ontwikkelingskansen aan kinderen en jongeren.

Een verbinder 

De twee zittende bestuursleden Rob Verhofstad en Yvonne de Haan zien uit naar de samenwerking met haar in het College van Bestuur. “We kennen Aly als een toegankelijke collega met een pragmatische en resultaatgerichte instelling, die besluitvaardig is, to the point communiceert en goed luistert. Ze is binnen én buiten de HAN een verbinder, waarbij ze verschillende belangen goed weet af te wegen.”

Zelf zegt Aly Smelt-Medendorp over haar aanstelling: “Ik ben dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen en kijk ernaar uit om samen met collega’s, partners uit het werkveld en studenten te werken aan onze maatschappelijke opdracht. Want alleen samen kunnen we het verschil maken.”

Door: Nationale Onderwijsgids