Normal_kantoor_werk_werken_overleg

Focus Nederland lanceert de Nationale loopbaan APK. De loopbaan APK  geeft organisaties een handvat om duurzame inzetbaarheid te vergroten; medewerkers krijgen duidelijkheid over hun arbeidsmarktpositie en adviezen om hun kansen te verbeteren. Minister Asscher van Sociale Zaken heeft zich in het verleden een warm pleitbezorger getoond van een loopbaan APK. Verzekeraar Achmea is het eerste bedrijf dat de APK actief aanbiedt aan haar medewerkers. Dit meldt Focus Nederland.

Mensen zullen in de toekomst vaker wisselen van baan en dan is het van belang te weten hoe groot de kans is om nieuw werk te vinden in het huidige beroep. De Nationale loopbaan APK laat zien hoe groot die kans is en hoe men die kan vergroten. Ook geeft de APK zicht op de verwachte zoekduur naar gelijksoortig werk; branches met de meeste vacatures; de kans dat het huidige beroep wordt gerobotiseerd en wat kansrijke, alternatieve beroepen zijn.

Het interpreteren van deze informatie wordt uitgevoerd door gecertificeerde loopbaanprofessionals van Focus die adviseren hoe de arbeidsmarktkans kan worden vergroot. Om vervolgstappen te bepalen wordt een loopbaanportaal gebruikt. In deze digitale omgeving vindt men concrete mogelijkheden voor ontwikkeling in de module Beroepen, Opleidingen en Vacatures.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids