BlueTea gaat tijdens symposium in op de Leven Lang Leren strategie

Op 29 februari aanstaande organiseert BlueTea in Breda het symposium "Beat the forgetting curve", voor en met professionals die dagelijks de personele kennis en kunde binnen organisaties ontwikkelen. Met hen gaat BlueTea op zoek naar de vraag of spelenderwijs leren (Game-Based Learning) het redmiddel is voor de nationale “leven lang leren” strategie ? Dat meldt BlueTea.

Onder leiding van Dirk Bongers gaat BlueTea samen met onder andere Professor Max Louwerse (Universiteit Tilburg), Dave Seré , Managing Director van het XPLab (UCLL Leuven), Jeffrey Lemmers , ErasmusMC en Educationalist bij het nationale programma DUTCH ) en Bayer Medical op onderzoek uit.

Niet kennis, maar actie 

Herbert Spencer , zei ooit: "Het grote doel van onderwijs is niet kennis, maar actie.", terwijl tijdgenoot een leerpsycholoog Hermann Ebbinghaus de basis legde van de “vergeetcurve”. Hebben we afgelopen 150 jaar van deze wijsheden niets geleerd? Of hadden we gewoonweg de tools niet om de “vergeetcurve” te bestrijden?

Inspirerend en actiegericht 

Tijdens dit symposium verkennen de deelnemers geavanceerde leertechnieken (vanuit de theorie en praktijk) die de manier waarop zij kennis vergaren en toepassen, radicaal kan veranderen. Door het combineren van interactieve technologieën met bewezen onderwijstechnieken kan “leren” niet enkel informatief, maar ook inspirerend en actiegericht gemaakt worden.

Het symposium biedt een ongeëvenaarde kans voor professionals om te discussiëren en zich te informeren over baanbrekende onderzoeken, praktijkstudies en kan men wellicht nieuwe strategieën ontdekken die de normen van leren en ontwikkeling binnen hun organisatie kunnen herdefiniëren.

Door: Nationale Onderwijsgids