Logo_nationale_schoolleiders_top_vo

Op zaterdag 11 november 2017 vindt de Nationale Schoolleiders Top VO 2017 plaats in DeFabrique in Maarssen. Persoonlijk leiderschap staat centraal, uitgewerkt in drie thema’s. Vanaf nu kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. Dit meldt Nationale Schoolleiders Top.

De NST VO 2017 is bedoeld voor alle (aankomende ) schoolleiders, team- en afdelingsleiders in het voortgezet onderwijs. De NST biedt een breed scala aan workshops en inspiratiesessies van, met en door schoolleiders gekoppeld aan het thema Persoonlijk leiderschap. Hierin kunnen ambities en uitdagingen met collega-schoolleiders en experts gedeeld worden en zijn er vanuit andere sectoren inspiratie en concrete voorbeelden hoe eigen leiderschap verder ontwikkeld kan worden. 
 
Tijdens de NST VO 2017 worden drie thema's rondom persoonlijk leiderschap uitgediept: leiding geven aan verandering en veranderingsprocessen, visieontwikkeling in een veranderende wereld en de lerende organisatie.
 
Tijdens de plenaire aftrap staat de uitwisseling van best practices van collega-schoolleiders en leidinggevenden uit bedrijfsleven, cultuur en sport centraal. Ook wordt ingegaan op de Schoolleidersagenda: hoe goed schoolleiderschap er in de toekomst uitziet en wat daar voor nodig is.
 
In het paradeprogramma zijn er verschillende deelsessies. Wetenschappers, specialisten en collega-schoolleiders geven via expertmeetings en interactieve workshops nieuwe inzichten om mee verder te gaan in het dagelijks werk.
 
Parallel aan het paradeprogramma zijn er tafelsessies. Met collega-schoolleiders en NL2025 aanjagers uit cultuur, bedrijfsleven en sport wordt ingegaan op het specifieke thema dat binnen de eigen school een uitdaging vormt.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids