23 juni: online talkshow over burgerschap in beweging

Op 23 juni aanstaande vindt een online talkshow plaats over burgerschapsonderwijs. Hierin wordt met scholen en profielorganisaties zoals de PO- en VO-raad gesproken over hoe burgerschapsonderwijs zo vorm kan worden gegeven dat het aansluit bij waarden en de visie van de school. Ook kunnen deelnemers vragen stellen aan een panel. Dit meldt Stichting School & Veiligheid.

De talkshow start met een korte inleiding. Daarna zijn er drie rondes waarin scholen en experts in gesprek gaan over burgerschapsonderwijs. Daarbij wordt specifiek ingezoomd op de eigen visie op onderwijs en vorming in combinatie met burgerschap. Deelnemers kunnen zelf meepraten en vragen stellen aan het panel of de scholen.
 
Doelgroep voor de talkshow zijn onder andere schoolleiders, leraren en beleidsfunctionarissen. Deze talkshow is een gezamenlijk initiatief van de profielorganisaties Verus, VOS/ABB, VGS, Driestar educatief, VBS, VOO, ISBO, de sectororganisaties PO-Raad, VO-raad en Stichting School & Veiligheid.
 
De talkshow over burgerschapsonderwijs vindt online plaats op woensdag 23 juni van 13.00 tot 17.00 uur. Aanmelden kan hier.
 
Door: Nationale Onderwijsgids