Normal_cultuur_film__marleen

Er zijn acht onderwijsfilms en onderwijsdocumentaires die de titel Onderwijsfilm van het jaar 2017 kunnen winnen. In samenwerking met stichting Nationale Onderwijsweek zal in de week van 4 oktober 2017 de uitreiking plaatsvinden door de vakjury, die onder voorzitterschap staat van Henk Sissing en Hans Neven. Naast een juryprijs is er ook een publieksprijs. Dit meldt Hetkind.

Vanaf woensdag 23 augustus zal de jury drie genomineerde films bekendmaken. Vanaf eind augustus 2017 kan gestemd worden op de drie genomineerde films/documentaires. De films/documentaires die dit jaar in de race zijn, zijn: Ik alleen in de klas, Nee heb je, Juf voor het leven, Dream School, Down to earth, Pauze, De kinderen van juf Kiet en Stranger in paradise.
 
De vakjury bestaat uit Szabinka Dudevsky, Rikie van Blijswijk, Maartje Janssens, Guido Crolla, Paulien Meijer en Nicole Moorman. Juryvoorzitters zijn Henk Sissing en Hans Neven. De voordrachten zijn afkomstig van EYE, NOM en van stichting NIVOZ.
 
De uitreiking zal waarschijnlijk op woensdagavond 4 oktober in het Filmhuis Lux plaatsvinden, in Onderwijsstad Nijmegen. 
 
In 2016 gingen zowel de juryprijs als de publieksprijs naar ‘Vergeet me Niet/Forget me Not’.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids