Logo_logo_nationale_onderwijsweek

Vorige week is de Nationale Onderwijsweek weer van start gegaan in Nijmegen met als thema ‘gelijke kansen’. Vandaag laat het mbo in Nationale Onderwijsstad 2017/2018 Nijmegen zien wat het allemaal te bieden heeft. Dit meldt Nationale Onderwijsweek.

Gemeente Nijmegen, Stichting Nationale Onderwijsweek (NOW) en Nijmeegse onderwijsinstellingen werken deze week samen om het thema ‘gelijke kansen in het onderwijs’ in de schijnwerpers te zetten. Dit thema is de afgelopen tijd ook in het mbo een heet hangijzer geweest. Zo is er gewerkt aan de kansenongelijkheid op het gebied van stage, schoolkosten en ov-kaart. Ook is er meer aandacht voor een goede doorstroom naar het mbo vanuit het voortgezet onderwijs en vanuit het mbo naar het hbo. 
 
Het mbo in Nijmegen biedt tijdens de Nationale Onderwijsweek activiteiten voor leerlingen van het voortgezet onderwijs, hun ouders en andere belangstellenden, zoals werkgevers, docenten en bestuurders. Zo zijn er vandaag de voorrondes voor de Skills Heroes, de vakwedstrijden voor mbo’ers. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren. Zowel studenten van de technische beroepsopleidingen als van opleidingen op het gebied van economie en welzijn doen vandaag mee. De winnaars kunnen uiteindelijk de beste van Nederland worden op hun vakgebied tijdens de nationale finales.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids