Nationale Onderwijsweek dit jaar van 4 tot en met 8 oktober

In de week van maandag 4 tot en met vrijdag 8 oktober 2021 vindt de Nationale Onderwijsweek plaats in Amersfoort. Dit jaar is het thema ‘Samen voor de toekomst’. Op dinsdag 5 oktober wordt tevens de Nationale Onderwijsfilm 2021 bekendgemaakt. Dit melden Nationale Onderwijsweek & Netwerk Filmeducatie.

De Nationale Onderwijsweek wil het prachtige van onderwijs een krachtig podium geven. Het belooft een week te worden met een programma barstensvol inspiratie, kennis en liefde voor het onderwijsvak, op bijzondere locaties in de stad.
 

Nationale Onderwijsfilm 2021

Op dinsdag 5 oktober organiseert Nationale Onderwijsweek in samenwerking met Netwerk Filmeducatie en Amersfoort Nationale Onderwijsstad een inspirerend programma rondom film in Theater Flint in Amersfoort. Ook wordt de Nationale Onderwijsfilm 2021 bekendgemaakt. Deze films staan op de longlist: Klassen, De wijde wereld, De schooltuin, Zouden ze het weten en 100 dagen voor de klas. Direct na de bekendmaking van de winnaar is de Nationale Onderwijsfilm 2021 te zien in theater Flint. 
 

Filmleraar van het Jaar 2021

Op 5 oktober worden ook de drie finalisten voor Filmleraar van het Jaar onthuld door Bart Valkenier, Filmleraar van het Jaar 2020. Dit zijn de zes kanshebbers:
  • Regio Oost: Sanne Assink
  • Regio Midden: André Broens
  • Regio Zuid-Holland: Caroline de Nerée
  • Regio Noord-Holland: Henk Huibers
  • Regio Noord: Elroy Gramsbergen
  • Regio Zuid: Berrie de Zeeuw
Meer informatie over de Nationale Onderwijsweek is hier te vinden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids