Logo_nwo_logo

Aanstaande vrijdag 19 mei wordt in kunstcentrum Stroom in Den Haag de Bio Art & Design Award (BAD Award) uitgereikt. Tijdens de finale presenteren twaalf internationale teams, bestaande uit kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers, hun project aan de jury en het publiek. Dat meldt NWO.

De prijs is bedoeld om jonge kunstenaars en ontwerpers te laten experimenteren met biokunst. Daarbij worden zij aangespoord om samen te werken met onderzoeksinstituten uit het hele land. De drie winnaars van de finale gaan naar huis met 25.000 euro. Bovendien mogen ze hun project uitvoeren. De kunstwerken die winnen zijn vanaf december te zien in het centrum voor visuele cultuur in Eindhoven, MU.

De finalemiddag start om 15.00 uur. Het programma bestaat uit diverse onderdelen, waaronder een toelichting over de achtergrond van het evenement. Ook wordt er een documentaire getoond over de samenwerking tussen kunstenaars en wetenschappers in de Bio Art en Design Award. Bovendien geeft elk deelnemende team die middag een korte pitch. De winnaar wordt rond 17.00 uur bekendgemaakt, waarna het evenement wordt afgesloten met een borrel.

Meer informatie is te vinden op www.badaward.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids