Normal_umcg__ziekenhuis__groningen

Het Universitair Medisch centrum Groningen (UMCG) organiseert de Medische Jeugd Academie. Dit is een lezing en een practicum over een medisch onderwerp voor kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool. De eerste editie van de Medische Jeugd Academie is dinsdag 28 maart en gaat over de longen. Dit meldt UMCG.

Met de Medische Jeugd Academie wil het UMCG kinderen kennis laten maken met het onderwerp gezondheid en het thema gezond ouder worden. De Medische Jeugd Academie gaat drie à vier keer per jaar plaatsvinden. Telkens staat er een ander medisch onderwerp centraal. Er is ruimte voor tachtig kinderen om een les te volgen van een echte dokter over een medisch onderwerp in een heuse collegezaal. Daarna brengen ze het geleerde in de praktijk door middel van een leuk en leerzaam practicum. De dokters zijn speciaal geselecteerd omdat zij op een duidelijke manier iets aan kinderen kunnen uitleggen. 
 
Het UMCG brengt met de Medische Jeugd Academie op een begrijpelijke en interessante manier Healthy Ageing onder de aandacht van een jeugdig publiek. Inmiddels zit deze editie van de Medische Jeugd Academievol. De volgende Medische Jeugd Academie is in juni. De Medische jeugd Academie is de eerste activiteit in het jaar waarin 125 jaar Kindergeneeskunde in Groningen centraal staat. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids