Logo_cito-logo

Voor leerlingen van groep 5 tot en met 8 in het speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs cluster 4 wordt momenteel het pakket Leren leren ontwikkeld. Dit pakket van Cito wil het leerpotentieel van de leerlingen in kaart brengen en op basis daarvan handvatten geven om vaardigheden verder te ontwikkelen. Dit meldt Cito.

Het pakket Leren leren wordt ontwikkeld door Cito in nauwe samenwerking met docenten in het speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs cluster 4. Hierbij draait het om de vraag: welk niveau kan een leerling bereiken met passende begeleiding? Docenten kunnen door middel van een checklist beoordelen in hoeverre een leerling vaardigheden als zelfstandig werken, om hulp vragen en reflecteren op eigen werk heeft ontwikkeld. Deze checklist wordt aan alle leerlingen aangeboden. Als een leraar vaardigheden nader wil bekijken, kan hij of zij de individele leerling een aantal praktische opdrachten geven. 
 
Cito wil vanaf eind maart pilots gaan starten om het pakket Leren leren te testen en nodigt scholen uit hieraan deel te nemen. Dit kan tot en met 28 februari 2017 via ps-so@cito.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids