Normal_onderwijs_schoolbord_

Met het oog op de verkiezingen dit jaar organiseert de Stichting van het Onderwijs een onderwijsdebat op 6 februari 2017 in Nieuwspoort Den Haag. Onder leiding van Clairy Polak gaan de onderwijswoordvoerders van de acht grootste politiek partijen het debat aan. Ook alle voorzitters van de sociale partners in het onderwijs zijn aanwezig. Dit meldt de Stichting van het Onderwijs.

De stichting heeft een 'Zespuntenplan' opgesteld met daarin de oproep tot een aantal sectoroverstijgende maatregelen en investeringen. De stichting streeft naar toegankelijk en flexibel onderwijs waarbij de talenten van elke leerling optimaal ontwikkeld worden. Dit betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden. "Bijvoorbeeld voor een ontwikkelrecht vanaf 2 jaar of voor het bereiken van soepele overgangen en doorlopende leerlijnen tussen onderwijssectoren. Maar ook rond de inrichting van scholing voor kwetsbare groepen en werknemers en de manier van verantwoording van onderwijsinstellingen.”

Het debat is vrij toegankelijk voor belangstellenden. Aanmelden kan via www.stichtingvanhetonderwijs.nl (beperkt aantal plaatsen).

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids