Normal_klas__leerling__knutselen__tekenen__kinderen__po__ko__so

Steeds meer scholen implementeren leerlijnen binnen het onderwijs. Hierdoor kun je als leerkracht de lesstof beter aan laten sluiten op de behoeften van de leerling. De cursus ‘Werken met leerlijnen' helpt scholen een visie te ontwikkelen op het werken met leerlijnen maar ook bij het maken van gefundeerde keuzes. Dit meldt de PO-Raad.

De online cursus is een coproductie van de Rijdende School en KPC. Alle aspecten van het ontwerpen, organiseren en evalueren van leerlijnen aan bod. Ook ervaringen van Het Talent, O4NT en de Montessorischool Soest worden gedeeld. Volgens Sharon Zuidgeest, leerkracht en coördinator DigiDagProgramma bij de Rijdende School geeft het toepassen van leerlijnen in de klas grip op de klas en meer inzicht in het leerproces van de leerling. "Met behulp van de online cursus hopen wij leerkrachten meer inzicht te geven in het curriculum zodat zij beter in kunnen spelen op leerling zelf.”
 
De gratis online cursus is bedoeld voor leerkrachten, IB’ers en coördinatoren. De cursus is te vinden op http://maken.wikiwijs.nl/81931/Werken_met_leerlijnen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids