Kader Abdolah, foto: Ubud Writers Festival (Kader Abdollah - Our Fathers  Uploaded by RomanM82) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

Hogeschool Windesheim viert dit jaar haar dertigste verjaardag. Dat wordt op 10 december gevierd met een festival in Zwolle met als thema ‘A perfect World’. De hogeschool heeft de Perzisch-Nederlandse auteur Kader Abdolah weten te strikken voor de opening van het festival. Hij zal een lezing geven over zijn interpretatie van ‘A perfect World’ in de Grote Kerk. Dit meldt Windesheim. 

Op het programma staan diverse acts, workshops en activiteiten rond het festivalthema. De komende maanden bereiden studenten en medewerkers zich bovendien voor door met partners uit de regio nieuwe ideeën te verzamelen voor een betere wereld. Onder meer gemeente Zwolle, de Nieuwe Hanze Unie, Future Insight, Amnesty International en Proeftuin water werken meer aan het project. De ideeën worden op 10 december aan het publiek gepresenteerd.

Kader Abdolah vluchtte uit Iran en kwam in 1988 naar Nederland. Om de taal te leren begon hij in het Nederlands te schrijven. Hij is bekend van onder meer ‘Spijkerschrift’, ‘Het huis van de moskee’ en ‘Papagaai vloog over de IJssel’.

Meer informatie over het festival via www.windesheim.nl/festival of volg de Facebook-pagina Windesheimfestival voor de laatste updates.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids