Kinderombudsman Kalverboer in gesprek met Kinderburgermeesters op 8 oktober

Op zaterdag 8 oktober vindt de eerste landelijke dag voor Kinderburgemeesters plaats. Op deze landelijke dag ontmoeten Kinderburgemeesters uit het hele land elkaar, om van elkaar en Kinderombudsman Margrite Kalverboer te leren. En om in gesprek te gaan met vluchtelingenkinderen. Dit meldt gemeente Aalsmeer.

Steeds meer gemeenten stellen kinderburgemeesters aan omdat ze de mening van jongeren belangrijk vinden in hun gemeente. Margrite Kalverboer gaat met de Kinderburgemeesters in gesprek over hun belangrijke werk. Dit gesprek is onderdeel van haar landelijke tour, waarin ze gedurende drie weken zo veel mogelijk kinderen en jongeren spreekt over wat er volgens hen verbeterd moet worden.

In de middag gaan de Kinderburgemeesters in gesprek met vluchtelingenkinderen. Zij kunnen immers zelf het best de vragen beantwoorden, over wat hen kan helpen bij een goed leven in Nederland. Tv-presentator Klaas van Kruistum begeleidt de gesprekken tussen beide groepen kinderen.

Aan het eind van de dag maken de Kinderburgemeesters gezamenlijk een actieplan, waarin de wensen van de vluchtelingenkinderen centraal staan. Dit overhandigen ze aan de burgemeester van Aalsmeer, Jeroen Nobel. En natuurlijk in de weken hierna ook aan hun eigen Burgemeester en Wethouders. Het actieplan wordt gepresenteerd in tekeningen.

Door : Redactie Nationale Onderwijsgids