Logo_download

Vandaag is het Festival van het Leren van start gegaan. Van 12 tot en met 23 september 2016 worden in het hele land activiteiten georganiseerd die zich richten op het bevorderen van een leven lang leren. Ook worden tijdens het festival drie prijzen uitgereikt voor de beste Topper, de beste Leermeester en het beste Internationale Project. Dit meldt Festival van het Leren.

Het Festival van het Leren is een wereldwijd initiatief van UNESCO en richt zich op het bevorderen van een leven lang leren voor alle burgers. Er wordt daarbij speciaal aandacht besteed aan mensen voor wie leren niet vanzelfsprekend is, zoals vluchtelingen. De basis van het festival worden gevormd door lokale activiteiten in het hele land. Voorbeelden van activiteiten zijn: cursusmarkten, informatiebijeenkomsten, open huis, gratis workshops, lezingen, bedrijvenbezoeken, schrijfwedstrijden, excursies, taalmaatjesbijeenkomsten en doe-activiteiten. Deze festivalactiviteiten worden georganiseerd door allerlei bedrijven en instellingen. Te denken valt hierbij aan roc's, leerwerkprojecten, hogescholen, UWV, MEE, en volksuniversiteiten.
 
Tijdens de landelijke Festivaldag op vrijdag 16 september in Breda maakt de jury bekend wie de beste Topper, de beste Leermeester en het beste Internationale Project van 2016 zijn. Iedereen uit de onderwijssector kon iemand nomineren in één van de drie categorieën. De namen van de genomineerden zijn te vinden op www.festivalvanhetleren.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids