Logo_banner_oispg_oi2_conference

Vandaag en morgen vindt in Amsterdam een EU-conferentie plaats: Open Innovation 2.0. De tweedaagse conferentie brengt meer dan 300 vooraanstaande vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, overheden, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties samen, om Open Innovatie, ofwel innovatie vanuit de samenleving, in al zijn facetten te bespreken.

Niet langer zijn bedrijven of onderwijsinstellingen altijd de initiatiefnemers, bedenkers, ontwikkelaars en ‘verkopers’ van innovatie. Meer en meer komen de initiatieven vanuit de maatschappij. De burger kent zijn eigen behoeftes het best en zoekt zelf de partijen die hem kunnen helpen zijn wens te vervullen. De rol van bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen verandert hierdoor. En er ontstaan nieuwe kansen en nieuwe markten. 
 
Gedurende twee dagen wordt in plenaire sessies in de grote zaal van het Tropeninstituut aan de Mauritskade in Amsterdam, maar ook in kleinere bijeenkomsten en tijdens bezoeken aan plekken in de stad Amsterdam gewerkt aan nieuwe visies en strategieën rond innovatie. Uiteindelijk zullen deze ideeën terug te vinden zijn in het beleid van de Europese Commissie en daarmee van belang zijn voor heel Europa. De sprekers komen van over de hele wereld. Enkele belangrijke Nederlandse sprekers zijn Geleyn Meijer (decaan van de Hogeschool van Amsterdam), Marleen Stikker (De Waag Society Amsterdam) en Henk van Houten (vice president van Philips). 
 
Deze conferentie wordt georganiseerd door de Europese adviescommissie Open Innovation Strategy and Policy Group (OISPG, voorheen onder leiding van Neelie Kroes) in samenwerking met partijen als Intel Labs Europe en CGI. De Hogeschool van Amsterdam is host van deze conferentie.
 
© Nationale Onderwijsgids