Normal_rss_entry-14438

(ANP) - Het Kröller-Müller Museum in Otterlo is de winnaar van de nieuwe Museumeducatie Prijs. De prijs is woensdagavond voor de eerste keer uitgereikt in het Tropenmuseum in Amsterdam.

Minister Jet Bussemaker (Cultuur) heeft de prijs van 50.000 euro in het leven geroepen om educatie bij musea te stimuleren. De onderscheiding gaat naar het museum met het beste onderwijsproject voor basisscholen. Het Kröller-Müller Museum bedacht het basisschoolprogramma 'Elke dag kunst'. Het betreft een soort scheurkalender voor het digitale schoolbord in de klas, die leraren de mogelijkheid geeft om kunstwerken en de daaraan verbonden opdrachten en spellen dagelijks in te passen in het onderwijs.

"Het relatief eenvoudige format verbindt kunst met lokale geschiedenis, filosofie en aardrijkskunde en biedt volop mogelijkheden om in samenwerking met scholen, gemeentes en archieven eigen scheurkalenders te ontwikkelen'', zegt de jury, die bestaat uit deskundigen op het gebied van cultuur en onderwijs.

De jury koos drie finalisten. Ook Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en het Flipje en Streekmuseum in Tiel waren in de race.