Logo_associatie_praktijkexamens_

De Nederlandse Associatie voor Examinering en Stichting eX:plain gaan samen verder. Door deze fusie onstaat een professioneel exameninstituut dat jaarlijks borg staat voor de belangen van ruim 250.000 examenkandidaten en de waarde van hun diploma’s. 

“Door onze krachten te bundelen zijn we in staat om een passend aanbod te leveren voor de hele onderwijs- en arbeidsmarkt. Wij blijven vanuit de bestaande handelsnamen ‘Associatie’ en ‘eX:plain’ de markt bedienen en gezamenlijk bieden we een compleet portfolio aan producten en diensten op het gebied van examineren, certificeren en diplomeren. Van training en advisering tot ontwikkeling en uitvoering, waarbij we alle mogelijke belanghebbenden van dienst kunnen zijn. Sterk hierbij is dat we onze examenproducten en processen altijd ontwikkelen in nauwe samenspraak met stakeholders uit onderwijs en bedrijfsleven”, zegt Natasja Kroon, algemeen directeur van de Associatie.

Nederland kent een scala aan waardevolle beroepskwalificaties en branchediploma’s op mbo- en hbo-niveau die kwalificeren voor de uitoefening van beroepen, functies en taken. “Landelijke, sectorale en onafhankelijke examinering is waar we in geloven. Organisaties en hun medewerkers verdienen het om de grote investeringen die zij doen in opleidingen, beloond te zien met diploma’s of certificaten die iets voorstellen”, aldus Eugène Wolf, algemeen directeur van eX:plain.

© Nationale Onderwijsgids