Nieuw schoolplein voor school die 5 jaar, 5 maanden en 5 dagen bestaat

De Floriant in Tiel bestaat 5 jaar, 5 maanden en 5 dagen. Afgelopen zomer bestond de fusieschool (de Adamshof en Ridderweide) exact 5 jaar, maar kon dit toen niet uitbundig vieren. Nu is er op deze speciale vrijdag voor gekozen om het nieuwe schoolplein feestelijk te openen. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Ruim een half decennium geleden nam de fusieschool plaats in het voormalig schoolgebouw van de Cambier van Nootenschool. Daar is plek voor zo’n 160 leerlingen, maar het versteende schoolplein was toe aan vernieuwing. Leerlingen en leraren zetten zich hier de afgelopen tijd flink voor in en vandaag is het tijd voor de feestelijke opening. Een wethouder komt langs voor een rondleiding, maar ook alle ouders zijn welkom op de basisschool.

Groen schoolplein

Het schoolplein is voorzien van veel meer groen en er zijn speeltoestellen van natuurlijke materialen. Floriantdirecteur Bianca Nederhoed ziet ook veel mogelijkheden tot meer buitenonderwijs op het nieuwe plein. “Maar ook iets als een verkeersbaantje voor de kleuters.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky