Steeds minder basisschoolleerlingen, daarom gaan twee Bergse scholen fuseren

In Bergen is het aantal basisschoolleerlingen de afgelopen jaren in rap tempo afgenomen. Daarom wil de Intergemeentelijke Stichting Openbaar Basisonderwijs (ISOB) de Lucebertschool en de Van Reenenschool laten fuseren. Alleen op die manier kan er een sluiting van scholen voorkomen worden en blijft het onderwijsniveau op peil. Dat meldt NH Nieuws. 

Als de scholen gefuseerd zijn dan wil het ISOB voortbouwen op de sterke punten van beide scholen. De nieuwe school gaat ook meer betrokken zijn bij het drop en wordt daarnaast een betere schakelpartner voor de kinderopvang, het voortgezet onderwijs en andere voorzieningen.

Fusie 

Waarschijnlijk wordt er pas na de zomer een besluit genomen over de fusie. Daar moet de Raad van Toezicht en de medezeggenschapsraden van beide scholen ook akkoord mee zijn. Daarna kan het college van bestuur groen licht geven.

Volgend jaar augustus 

Als alles volgens plan verloopt zal de nieuwe basisschool haar deuren openen volgend jaar augustus. De locatie is de nu nog huidige locatie van de Lucebertschool. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk