Uitreiking certificaat ondernemerschap ROC Horizon College

Twintig leerlingen van het ROC Horizon College kregen afgelopen week het certificaat CE Ondernemerschap uitgereikt. Deze leerlingen volgden naast hun reguliere opleiding een extra cursus over ondernemen. Het doel van de cursus is om jonge mbo’ers die de ambitie hebben om ondernemer te worden, breed te scholen op dit gebied. Zowel marketing, financieel beheer als het opstellen van een ondernemingsplan komen aan de orde. 

De leerlingen die het certificaat kregen uitgereikt, zijn afkomstig van de opleidingen Brood & Banket, Haarmode, Sport & Bewegen, Detailhandel en Horeca. De komende weken volgen nog uitreikingen aan leerlingen van de opleidingen Handel & Transport en Horeca.

De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Horizon College in Heerhugowaard. Voor sommige leerlingen die het certificaat in ontvangst namen, is het starten van een eigen bedrijf nog toekomstmuziek. Voor anderen daarentegen, is dit al behoorlijk concreet. Zo zal Inge van der Gracht binnenkort waarschijnlijk de kapsalon van haar werkgever overnemen en is Axel Noort onlangs zijn eigen fietszaak gestart.

Om een zo goed mogelijk beeld te geven van ondernemerschap, werkt het Horizon College samen met de Kamer van Koophandel, het Noord-Hollandse ondernemersnetwerk en de Rabobank. Deze laatste is als sponsor intensief betrokken. Roelf de Vries, bedrijfsadviseur bij de Rabobank, is blij met de cursus die het Horizon College aanbiedt: ‘Wij vinden het belangrijk dat ondernemers zich goed voorbereiden op het starten van een eigen bedrijf. Je ziet vaak dat mensen heel enthousiast zijn en goede ideeën hebben maar struikelen bij de uitwerking ervan. Met name de financiële kant is voor veel mensen lastig en is wel heel belangrijk. Door de cursus Ondernemerschap zijn de leerlingen goed voorbereid op wat er allemaal bij komt kijken als zij een eigen onderneming willen starten.’

© Nationale Onderwijsgids