Mbo-scholen en zorgorganisaties zetten volgende stap in Praktijkroute Noord-Veluwe

Landstede MBO en het Deltion College werken al een aantal jaren samen met zorgorganisaties Viattence, WZU Veluwe en Het Baken in de Praktijkroute Noord-Veluwe. Studenten worden daar opgeleid voor een baan in de zorg. De volgende stap in de flexibilisering van de praktijkroute is onlangs gezet. De zorgorganisaties en mbo-scholen hebben hun handtekening gezet onder het ‘samen-lerend-klaar voor de toekomst’ convenant. Dat meldt de Harderwijker Courant.

Flexibel onderwijs op maat is steeds vaker een belangrijk punt van aandacht voor zorgmedewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers. Dan kunnen ze op hun eigen tempo leren. Flexibel onderwijs zal ervoor zorgen dat de stap om in de zorg aan het werk te gaan wordt verlaagd.

Aansluiting vinden in de veranderende maatschappij 

De nauwe samenwerking tussen het onderwijs en zorgorganisaties is van belang om aansluiting te vinden in de veranderende maatschappij. De Praktijkroute Noord Veluwe biedt mbo-onderwijs op maat aan door de zorgorganisaties en mbo-scholen. Studenten halen in de praktijk hun mbo-diploma Helpende of Verzorgende IG. De opleiding wordt daarbij aangepast op de kennis, vaardigheden en (werk)ervaring van de student.

Volgende stap 

De mbo-scholen en de zorgorganisaties hebben met het ondertekenen van het convenant de volgende stap gezet. Met de flexibilisering van de praktijkroute zorgen zij voor het behouden van de huidige zorgmedewerkers. Maar ook het vergroten van kennis en vaardigheden bij diezelfde medewerkers.

Certificaat 

De Praktijkroute Noord-Veluwe zal ook verschillende modules aanbieden waar de studenten een certificaat voor kunnen behalen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk