Logo_onw000-wtk-logo-congres-lr-e1390987003562-250x230

Woensdag 8 oktober vindt de tweede editie van het Lerarencongres van de Onderwijscoöperatie plaats in Den Bosch. De inschrijving is inmiddels geopend. Het congres is bedoeld voor leraren, door leraren. Het progamma wordt interactief met docenten opgesteld. Minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker van Onderwijs zullen ook deelnemen aan het congres.

De thema's van het congres hebben te maken met het dagelijks werk van leerkrachten zoals een sterke beroepsgroep, professionalisering, peer review, de lerarenopleiding en het lerarenregister. Deze thema's komen ook voor op de Lerarenagenda van het ministerie en de Agenda Beroepsgroep Leraren. Bekende sprekers zoals Aleid Truijens en Martine Delfos maar ook de Leraren van het Jaar zullen lezingen geven op het congres. Daarnaast zijn er presentaties van onder meer Onderwijspioniers, LeerKRACHT en de lerarenopleidingen.

Docenten kunnen zelf ideeën aandragen voor het congres of zich opgeven als workshopdocent via het aanmeldformulier voor bijdragen. Het doel van de dag is vooral de interactie van leerkrachten onderling en elkaar te inspireren en te werken aan professionalisering.

Het Lerarencongres vindt plaats op de campus van het Koning Willem I College in Den Bosch op 8 oktober van 9.30 tot 17.30 uur. Deelname aan het congres is gratis, aanmelden kan via het inschrijfformulier.

© Nationale Onderwijsgids