TikTok-serie Outer Space voor de jeugd gelanceerd door makers Huis Anubis

Anjali Taneja, bedenker en scenarist van het populaire programma Het Huis Anubis, heeft op het social-mediaplatform TikTok de interactieve sci-fi serie Outer Space gelanceerd. Volgens Taneja is het de eerste TikTok-serie voor jongeren.

Outer Space speelt zich af in Flevoland en vertelt het verhaal van de 14-jarige Max (Matti Stoker), die wakker wordt van een vreemd licht dat fel zijn kamer in schijnt. Hij gaat samen met zijn beste vriend Edgar (Rami Kooti Arab) op onderzoek uit naar deze buitenaardse confrontaties en filmt zijn ontdekkingen. Elke dinsdag en vrijdag verschijnt er een nieuwe video van ongeveer 40 seconden op het @OuterSpaceNL kanaal op TikTok.

Directe interactie 

Taneja bedacht het concept samen met haar partner Michiel Groeneveld, de manager van Tom Holkenborg. "Het is altijd een droom geweest om als maker in direct contact te staan met je kijkers", aldus de bedenker. "Op TikTok, waar iedereen video’s maakt en deelt, is er directe interactie. Het is zo inspirerend om vanuit deze plek de Outer Space wereld op te bouwen."

Steun van provincie Flevoland

Zij was eerder verantwoordelijk voor de tv-series Het Huis Anubis en Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden en de film Hart Beat. De regie is in handen van Erwin van den Eshof (Misfits). De serie wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de provincie Flevoland.

Door: ANP