Normal_ech8

Het nieuwe schooljaar is  alweer aan de gang. Vol enthousiasme, motivatie en energie zijn de EuroCollege studenten van start gegaan met stappen te maken in de richting van een succesvolle toekomst. De Corona-epidemie heeft ook invloed op ons. Dat maakt dit jaar anders. 

Door Lena Bik

Op EuroCollege vinden wij het belangrijk dat lessen altijd doorgaan. Lesuitval komt bij ons eigenlijk niet voor, ook niet in coronatijden. Wij hebben er alles aan gedaan om ondanks alle uitdagingen de lessen fysiek te kunnen hervatten. Onze studenten pakken hun studie voor de volle 100% real life op. In het geval dat een student ziek is of in aanraking is geweest met het coronavirus, hebben wij de mogelijkheid gecreëerd om lessen online bij te wonen. Zo zorgen wij ervoor dat geen enkele student achterstand oploopt.   

Wij zijn ons ervan bewust dat de periode waarin wij ons met zijn allen bevinden, niet altijd de studenten positief beïnvloedt. Een positieve mindset is echter voorwaarde om successen te boeken. Op EuroCollege wordt dankzij de vakken “Essentials of Success” al veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van een positieve instelling. Daarnaast zullen we de komende tijd regelmatig buitenschoolse activiteiten organiseren zoals bootcamps en uitjes, om zo de spirit erin te houden.

Een goed voorbeeld hiervan was het transformeren van de befaamde introductiedagen van EuroCollege naar de 'Boost Your Minset’ week'. De eerstejaarsstudenten hebben tijdens deze dagen aan hun doorzettingsvermogen, motivatie en mindset gewerkt en kennis gemaakt met de “No Pain, No Gain' mentaliteit van EuroCollege. We hebben het komende jaar meer grensverleggende activiteiten op de planning staan. Denk hierbij aan stevige bootcamps, trainingen gegeven door mariniers en veel meer!

Dit is een uitdagende periode voor iedereen. Ook voor ons als school. Wij zijn ervan overtuigd dat we ons er met de juiste mindset en de nodige creativiteit met zijn allen doorheen slaan. Op naar een mooi en succesvol nieuw schooljaar! 

Ben jij nu benieuwd naar de EuroCollege-aanpak?  Wil jij kijken of onze school bij jou past? Schrijf je dan nu in voor een open dag en begin in januari al met je studie!