Normal_923x1000-materiaalkist-5

Om het buitenspelen tijdens pauzemomenten op de basisschool beter te organiseren en leuker te maken voor kinderen, heeft Sportdocent het klassieke pleinspelen doorontwikkeld: Sportiplein. Binnen Sportiplein past dat een school beschikt over alle benodigde materialen om de activiteiten te organiseren. Deze leveren we dan ook in een grote, verrijdbare materiaalkist. De Sportibox. En deze Sportibox kunt u als school (of kinderopvanglocatie) ook los bestellen!

Met de Sportibox haalt u alle benodigdheden in huis om pleinspelen laagdrempelig te organiseren. U ontvangt een materiaalkist, gevuld met activiteitenkaarten en bijbehorende materialen. De activiteitenkaarten zijn dusdanig gebruiksvriendelijk dat kinderen zélf de activiteiten kunnen organiseren!

Door Sportdocent

Onze beweegprofessionals hebben zorgvuldig gekeken welke activiteiten geschikt zijn voor het schoolplein. Hierbij zijn we uitgegaan van de zogeheten kleurenmethode, die is ontwikkeld door gedragsdeskundige Erik Boot. Deze methode stimuleert een sociaal veilige ontwikkeling, waarbinnen sport- en beweegactiviteiten kinderen in staat stellen zichzelf te ontwikkelen. De methode bestaat uit de volgende kleuren (die je dus ook terugvindt op alle activiteitenkaarten):

  • Samen met elkaar: leren elkaar te helpen;
  • Tegen elkaar: leren om sportief te zijn en elkaar met respect te behandelen;
  • Na elkaar: leren om geduldig op je beurt te wachten;
  • Naast elkaar: leren om jezelf uit te dagen.

GOUD, ZILVER & BRONS

Het is mogelijk de Sportibox te bestellen op Sportcorner, de website waar u al uw sportmateriaal en -kleding bestelt. U hebt hierbij de keuze uit de Sportibox Goud, Zilver en Brons. Het grootste verschil is de hoeveelheid activiteiten(kaarten) die u ontvangt: voor Brons zijn dit 24 activiteitenkaarten, voor Zilver 32 en voor Goud liefst 40!

Benieuwd wat er in uw Sportibox zit? Ga dan via bovenstaande link naar Sportcorner! Voor aanvullende vragen, opmerkingen of offerteaanvragen verwijzen we u ook graag naar de website van Sportcorner. Het is tevens mogelijk onderstaand contactformulier in te vullen.