NOG Mary Mijnlieff

Normal__cid_afdcadf0-7138-4826-be8d-38c8701a6ced_home

Biografie

Mary Mijnlieff  (1959) studeerde orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam en was werkzaam als docent en directeur in het basisonderwijs. Ze is van oorsprong kleuterleidster oude stijl (KLOS) en heeft een brede ervaring in de basisschool. Als orthopedagoog is zij specialist op het gebied van rouw en trauma en is zij in staat om leer- en gedragsproblemen te onderscheiden van problemen die ontstaan na een traumatische gebeurtenis. Haar motto is: “Kinderen leren zich te verbinden, met zichzelf en met hun omgeving”

Sinds 2012 werkt zij vanuit een eigen praktijk in Amsterdam op het gebied van de begeleiding van rouw- en verliesverwerking. In 2015 voltooide zij de basisopleiding psychotrauma. Nu zet zij haar wetenschappelijke kennis, praktijk- en persoonlijke ervaring in om scholen vertrouwd te maken met de principes van traumasensitief werken.
 
Ze verschijnt met grote regelmaat in de pers aangaande deze thema’s en daarnaast is ze ook zeer actief op Twitter: @Mijnlieff_EMDR

Passies

Ambitie, creativiteit en doorzettingsvermogen inzetten om altijd het maximale uit een kinderen te halen en hun veerkracht te vergroten!
 
Regelmatig naar opera en klassieke muziek luisteren, schilderen, piano spelen en lange fietstochten voor de balans in haar eigen brein.

Schrijft over

traumasensitief werken, rouw- en verliesverwerking bij kinderen

Meer info? Check de Website