Interactieve Klokhuis Meet Up over 'Vrijheid van armoede'

Op 18 mei organiseert Het Klokhuis samen met ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland weer een Klokhuis Meet Up. Hierin gaat Klokhuispresentator Janouk Kelderman met een aantal mensen in gesprek over 'Vrijheid van armoede'. Kinderen uit groep 7 en 8 in heel Nederland kunnen van 11.00 tot 11.45 uur deelnemen aan de meet up via een interactieve livestream vanuit de Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. Dit meldt NTR.

Het thema van de uitzending is ‘Vrijheid van armoede’. Zo'n anderhalf jaar na het begin van de Tweede Wereldoorlog introduceerde de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt in zijn jaarlijkse State of the Union de four freedoms: vier vrijheden die volgens hem voor iedereen in de wereld zouden moeten gelden: vrijheid van meningsuiting, godsdienstvrijheid, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van vrees. Het Klokhuis besteedde vier afleveringen aan deze vier vrijheden.

Sander de Kramer

Klokhuispresentator Janouk Kelderman praat hierover met Sander de Kramer. Vanaf 1994 was De Kramer onder andere hoofdredacteur van de Rotterdamse daklozenkrant, die hij in veel steden in Nederland oprichtte. Sander kreeg dit jaar de prestigieuze Four Freedoms Award vanwege zijn inzet voor kansarme kinderen in het door burgeroorlog geteisterde Sierra Leone.

Schoolklassen

Negen klassen kunnen live in beeld meedoen: zij zijn gelijktijdig zichtbaar op een grote videowall en kunnen reageren op de presentator en de gasten. Voorwaarde is wel dat zij gedurende de hele uitzending meedoen en zich houden aan de spelregels die zij vooraf toegestuurd krijgen.

Door: Nationale Onderwijsgids