Later als ik groot ben - RTL 4

Idyllisch als het lijkt, heeft het vak van onderwijzeres in de praktijk heel wat voeten in de aarde. Leerlingen zien echter vaak alleen de kant van een lieve juf die onvermoeibaar aan haar leerlingen uitlegt hoe iets werkt. Zo ook Luana, die in het TV-programma Later als ik groot ben de stoute schoenen aantrekt en les gaat geven aan groep 7 van basisschool De Nieuwe Haven in Rotterdam. Is juf zijn echt wel zo leuk?

In menig vriendenboekje schreef je vroeger dat je later juf wilde worden. Een mooi vooruitzicht, maar hoe word je eigenlijk een juf? En is het lesgeven wel zo leuk als dat je dacht? Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat alle leerlingen naar je luisteren of op tijd weer van het schoolplein naar het klaslokaal komen?

 

Later als ik groot ben
In het televisieprogramma van Jochem van Gelder (RTL4) vertelt elke week een groep stoere kinderen uit groep 7 en 8 wat hun droombaan is, om vervolgens te onderzoeken wat ervoor nodig is om daadwerkelijk te kunnen worden wat je wilt. Deze week is het de beurt aan Luana, die er bijvoorbeeld achterkomt dat er een heuse lerarenopleiding is. Daar mag ze proberen of ze lesstof kan verwerken in een liedje. Vervolgens gaat ze aan de hand van Jochem van Gelder mee naar basisschool De Nieuwe Haven in Rotterdam, waar ze les gaat geven aan de kinderen van groep 7 en leert wat er allemaal bij het beroep juffrouw komt kijken.
 

In het programma passeren allerlei beroepen de revue. Zo was er eerder een uitzending over de creatieve Sara die bankdirectrice wilde worden en over de 10-jarige Annejet die niet kan wachten om als tuinbouwer aan de slag te gaan.
 

Later als ik groot ben – RTL 4 – elke zaterdagmiddag om 17.00 uur, herhaald op zondagmorgen.